O-twee: “It all starts with the Why”

Door: Hans Liefrink

“It all starts with the Why” klinkt eigenlijk wel als een inkopper, maar wordt heel vaak vergeten. Het waarom van dingen die we doen. In het dagelijks leven, in ons werk en ook met ons bedrijf. Soms eens even stil staan bij het waarom, The Why, kan helemaal geen kwaad. Even achterover zitten en nadenken of iets bij je past, en of het wel zinvol is wat je doet. Of je afvragen of je het nu echt wel zo leuk vind als je van te voren had bedacht.

Allemaal vragen die er toe doen. Ook voor O-twee. De afgelopen maanden hebben wij over die ene zin nagedacht: it starts with the Why. Wat is The Why van ons bedrijf? Waarom doen wij zaken zoals wij ze doen? Wat vinden wij nu echt belangrijk in ons bestaan, waar staan we voor en wat willen we uitstralen.

De antwoorden op deze vraag hebben geleid tot datgene wat jullie nu zien: het nieuwe uiterlijk van O-twee. Zijn wij zelf verandert? Nee, wij zijn gewoon wij gebleven. We hebben alleen een nieuwe naam en nieuwe uitstraling die past bij wie we zijn: mensgericht, gezellig, fris, nuchter, dynamisch, praktisch, duidelijk met lef en ambitie. Dat is O-twee, en dat is wie wij zijn. Dit alles hebben wij samen gebracht in de vier pijlers van onze Why:

  • O-twee durft
  • O-twee verandert
  • O-twee doet
  • O-twee daagt uit

Een manier van werken die net even afwijkt van een standaard accountantskantoor, in alles wat we doen en wie we zijn.

Op 15 april aanstaande staat er een nieuwe InfO-twee meeting gepland. De datum staat als het goed is al in jullie agenda. Tijdens deze meeting zal ik de pijlers verder uitleggen, de redenen waarom wij verandert zijn van uitstraling, en hoe de marketing vorm gegeven gaat worden de komende twee jaar, aan de hand van de content kalender.

Recruitment update!

Naast medewerker bij O-twee zijn we ook allemaal ambassadeur van O-twee. Het hebben van een “O-twee gevoel” kun je het beste overbrengen als je daadwerkelijk dat gevoel ook hebt. En dat hebben we. Het is iets unieks omdat je het alleen kunt hebben als je er ook daadwerkelijk werkt. En om dat gevoel ook naar de buitenwereld uit te stralen is het belangrijk dat we krachten gaan bundelen. In deze tijd is beleving belangijker dan ooit. Beleving moet je ervaren en voelen. En daar zit ook de kracht. Het ervaren en voelen door middel van overtuiging.

Quote - Mark Zuckerberg

Joram Bartman

Als ik naar mezelf kijk word ik enthousiast als ik iemand hoor praten hoe goed die ene film is of hoe goed de Playstation 5 werkt omdat er alleen maar goede reviews bijstaan. Dan wil ik hem hebben. Ondanks de schaarste. Dat gevoel kunnen we met z’n allen uitdragen door optimaal gebruik te maken van ons netwerk.

Ikzelf heb veel recruiters in m’n netwerk. Dat is met de jaren gegroeid omdat ik veel bij meetings kwam, online sessies bijwoon en veel praat met andere recruiters over vak gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld over systemen, technieken, platforms etc.. Zo heeft elke specialist, wat we allemaal zijn, een netwerk. De één groter dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan oud studiegenoten, oud collega’s, vrienden en kennissen die hetzelfde beroep uitoefenen. En in het ‘warme netwerk’ zit ook een netwerk. Dus al je nagaat hebben we met z’n allen een gigantisch netwerk tot onze beschikking. Ik neem LinkedIn als voorbeeld. Mijn netwerk bestaat uit 3538 1e graadconnecties en 4003 contacten. Als ik zoek op nieuwe potentiële medewerkers zijn het nagenoeg allemaal 2e graadconnecties. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal op mijn bericht reageren als ik ze benader maar de response rate neemt wel toe. Als ik toevallig een collega zie als 1e graadconnectie vraag ik die betreffende collega hoe de relatie is tot die persoon en of het interessant is om die persoon te benaderen. Want nooit geschoten is altijd mis…

Waar het bij refferal vaak om gaat is dat er een zaadje wordt gepland. Het gebeurd niet vaak dat een connectie meteen zijn cv stuurt. Mits hij op zoek is uiteraard. Vaker hoor je: “ik zal erover nadenken” of “ik ben zelf niet op zoek maar ik weet misschien nog wel iemand”. Dan heb je iemand wakker gemaakt en is het een kleine stap om jouw netwerkrelatie even een link te sturen met de vacature. Stel je voor dat als iedereen dat zou doen. Dan wordt de O-twee olievlek in no time verspreid wordt. “Ik heb via een netwerk relatie gehoord dat O-twee op zoek is naar uitbreiding en vacatures heeft openstaan. En als ik het zo hoor is het een gave organisatie om voor te werken. Ik zal je de link doorsturen dan kun je zelf even kijken.” Ik ga dan zelf nog een stap verder door de naam van die persoon te vragen zodat ik zelf contact op kan nemen. Maar ik kan me ook voorstellen dat dat misschien een brug te ver is. Maar waar het om gaat is dat we met z’n allen de kracht hebben om optimaal gebruik te maken van ons netwerk. Want samen kom je verder en ben je sterker.

Uiteraard staat er bij succesvolle match een beloning tegenover. Want: ”Hard werken wordt beloond.” zei mijn opa altijd. Woorden dat ik altijd ten harte heb genomen. Maar waar het om gaat is naar mijn de waardering en het uitdragen van het O-twee gevoel. En natuurlijk is de beloning mooi meegenomen.

Florys

En hoe zit dat nu met Florys?
– Marco Visser

Natuurlijk maken wij dankbaar gebruik van de uitnodiging om ons voor te stellen in jullie nieuwsbrief.

Florys Financieel & Fiscaal is een modern administratiekantoor dat gevestigd is in Hardinxveld-Giesendam. Sinds eind vorig jaar hebben wij ook een desk in het nieuwe kantoor van O-twee in Culemborg. Maar dat kan jullie niet ontgaan zijn (of je moet niet van chocolade houden…). Wij zijn een zelfstandige entiteit binnen Florys Groep waar ook Florys HR & Salaris, Florys Proces & IT en Intro Personeel onderdeel van uitmaken. In totaal zijn we met ruim 100 collega’s waarvan er 24 bij Florys Financieel & Fiscaal werken.

Onze klanten vind je in het MKB, de flexbranche en non-profitorganisaties. Wij ontzorgen hen bij het voeren van hun financiële administratie en geven inzicht in hun financiële situatie met (realtime) rapportages en jaarrekeningen. Natuurlijk regelen we ook alle fiscale aangiften en geven we graag advies. En regelmatig springen we op interim-basis even bij om een gaatje dicht te lopen bij de klant.

Voor ons is het een sport om ons werk zo efficiënt mogelijk te doen en daarom hebben wij het administratieve proces volledig gedigitaliseerd. Je zult bij ons dus geen papieren facturen of bankafschriften aantreffen. Klanten kunnen hun administratie 24/7 digitaal aanleveren en wij zorgen ervoor dat het netjes geboekt wordt. En natuurlijk kan de klant zelf inloggen in de eigen administratie waar alle facturen achter de boeking zijn terug te vinden.

Het zal je niet verbazen dat wij van cijfers houden, maar we vinden gezelligheid minstens zo belangrijk. Tussen de middag tafeltennissen of tafelvoetballen was altijd een favoriete onderbreking van onze werkdag. En voor een goed gesprek vinden we altijd wel een momentje. Want werken is belangrijk, maar het verhaal achter de mensen en de cijfers is altijd belangrijker.

De eerste contacten dateren al vanuit 1998. Toen werkten jullie Hansen en Teun met onze Marco samen bij EY. We zijn elkaar een poosje uit het oog verloren, maar een paar jaar geleden kwamen Hans Liefrink en Marco elkaar weer tegen. Al snel stonden de reclameborden van O-twee en Florys gebroederlijk naast elkaar langs de korfbalvelden in Sliedrecht. En O-twee werd de controlerend accountant van Florys Groep. Wat telkens weer opvalt is dat er een leuke klik is tussen Florys en O-twee. Onze dienstverlening sluit mooi op elkaar aan en we doen het met dezelfde drive. Wij hebben er erg veel zin in om jullie de komende tijd beter te leren kennen en samen te werken aan een nog betere dienstverlening aan al onze klanten.

Nikita, Theo, Annelien, Niiko, Henri, Anouk, Arjan, Jan-Willem, Gerard, Marieke, Linda, Rindert, Joëlla, Willemieke, Simeon, Jaap, Lennard, Wim, Johan, Ton, Lennart, Eva, David en Marco

Even voorstellen: nieuw bij O-twee

Karin Heijkoop

Ik ben Karin Heijkoop en sinds 1 februari 2021 in dienst bij O-twee als Senior Belastingadviseur. Ik ben 55 jaar en woon samen met Sander in Hardinxveld-Giessendam. Ik fiets graag om mijn conditie op peil te houden, in de winter op de hometrainer en in de zomer lekker buiten. Ik ben een echte huismus en kan me thuis prima vermaken met lezen, series kijken op Netflix, handwerken en kleding maken. Daarnaast ben ik penningmeester van de Vereniging van Eigenaren wat ik al enige jaren met veel plezier doe. Sander en ik gaan graag op vakantie en op ons lijstje staan zeker nog met een camper door Canada toeren en Kerstmis vieren in Noorwegen of Finland. Ondanks dat ik ‘pas’ 2 maanden in dienst ben bij O-twee heb ik het gevoel er al veel langer te werken. Ik voel me erg thuis en welkom en ik hoop er nog jaren met veel plezier te werken.

Karin Heijkoop

Erika van Holsteijn

Hallo nieuwe collega’s! Mijn naam is Erika en vanaf 1 mei ga ik bij O-twee accountants aan de slag als accountant. Ik wil jullie graag iets over mezelf vertellen zodat jullie mij alvast een beetje leren kennen. Ik ben 30 jaar en geboren en getogen in Dordrecht. In 2019 ben ik getrouwd met mijn jeugdliefde Richard met wie ik inmiddels al ruim 14 jaar samen ben. Met de huwelijksreis hebben we zelfs samen de Kilimanjaro beklommen! Als dat niet de ultieme test voor een huwelijk is… Normaal gesproken heb ik een actief leven met crossfit, reizen, salsa dansen, vrienden en muziek (concerten/feesten/festivals). Helaas zijn deze hobby’s door corona op een laag pitje komen te staan. Dit heeft mij wel doen beseffen dat ik niet alleen maar hoef te rennen in het leven, maar dat stilstaan en genieten van het moment ook erg fijn is! Ik kijk er naar uit om jullie ook te leren kennen en heb zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Groetjes Erika

Erika van Holsteijn

Nanda Rijkse

Hoi allemaal, Ik ben Nanda en ben 36 jaar. Mijn zoontje Noah is mijn lust en mijn leven en wordt in juni 3 jaar. Paul en ik zijn 12,5 jaar bij elkaar en inmiddels bijna 7 jaar getrouwd. Ik vind het leuk om met vrienden op stap te gaan. Lekker uit eten, een terrasje pakken of samen een avond spelletjes doen. In het begin kijk ik altijd even de kat uit de boom, maar eenmaal gewend ben ik altijd in voor gezelligheid.

Nanda Rijkse

Anne IJff

Hoihoi, ik ben al even onderweg bij O-twee, maar ik mocht mezelf nog even voorstellen via de nieuwsbrief. Ik ben Anne IJff, 21 jaar oud. Woonachtig in Culemborg en zal daarom ook vaak bij de vestiging in Culemborg te vinden zijn. Ik werk als Junior assistent voor de samenstel. Nog iets over mij: in de zomer van 2020 ben ik afgestudeerd als bedrijfskundige en had ik een bijbaan in een plaatselijk café. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij mijn twee paarden die je op de foto kan zien. Daarnaast vind ik het ook leuk (voornamelijk voor corona, helaas nu wat minder) om met vrienden af te spreken en leuke dingen te doen, ook pak ik nog wel eens een fotocamera vast om foto’s te maken van natuur en dieren.

Anne IJff

Heb jij leuke content?

Wil jij iets delen met jouw collega’s? Een stukje kennis of ervaring? Of heb jij input voor een goede blog? Laat het ons weten. Neem contact op met Barbara (b.vanaken@o-twee.com) en we plannen het in.