Iberico Power BI

Van Data naar dagelijkse informatie in één muisklik: bestuurlijke informatievoorziening in één oogwenk.

“Gebruik maken van alle relevante beschikbare data om je heen. De interne bedrijfsdata is een onderdeel”

Met één muisklik inzichtelijk

De wereld om ons heen kan in een oogwenk anders zijn dan gisteren. De behoefte naar snel beschikbare bestuurlijke informatievoorziening groeit daarmee ook. Veel ICT systemen zijn ingericht op snelle verwerking van de input en kennen een basis rapportage structuur. Deels op operationele zaken, deels op financiële zaken.

Maar wat gebeurt er met jouw inzicht als deze twee datastromen gekoppeld worden zodat duidelijk wordt welke operationele oorzaak achter de financiële cijfers zitten. En wat gebeurt er met jouw inzicht als deze informatie dagelijks beschikbaar komt op je telefoon, tablet en pc?

Sturingsinformatie maar ook informatie over de stand van zaken is permanent beschikbaar, in één oogopslag, en de analyse vind plaats met één muisklik.

Als O-twee accountants zijn wij steeds op zoek naar manieren om het informatievoorzieningsproces binnen jouw onderneming te optimaliseren:

  • wat wil je zien en weten;
  • wat zou je moeten zien en weten;
  • hoe ziet de dag van morgen eruit met de wetenschap van nu;
  • hoe ziet de dag van morgen eruit bij een bepaald scenario?

Allemaal vraagstukken die inmiddels eenvoudig te beantwoorden zijn met de klik van één muis.

Eenvoudig in gebruik

Het voordeel van ICT is tegenwoordig dat oplossingen soms heel eenvoudig zijn. Power BI is hier een heel mooi voorbeeld van. Kort samengevat biedt Power BI alle mogelijkheden voor het analyseren en presenteren van informatie uit verschillende bronnen, en het delen van inzichten die dat oplevert. Dit gebeurt op een sterk visuele manier, in te richten zoals jij dit wil. Dit kan met tabellen, grafieken maar ook met teller standen in de vorm van een snelheidsmeter.

Power BI is heel eenvoudig in het gebruik. De software herkent bepaalde data. Bijvoorbeeld als je plaatsnamen hebt, presenteert Power BI dit met een kaart. Heb je een grafiek en een tabel, dan wil je ook dat deze twee gerelateerd zijn aan elkaar. Als je klikt op een item in de tabel, verandert de grafiek direct mee.

Kortom, Power BI is een zeer gebruikersvriendelijke tool om data heel snel inzichtelijk te maken.

Power BI Demo financieel dashboard

Inzichtelijke en overzichtelijke financiële cijfers zijn niet voor iedere onderneming vanzelfsprekend. Ons demo dashboard geeft je een idee hoe makkelijk het kan.

Bekijk hier een voorbeeld van een financieel dashboard

O-twee Accountants en Iberico

Het efficiënt krijgen van een informatievoorzieningsproces is iets waar O-twee zich altijd sterk voor heeft gemaakt, en ook breed op adviseert. Waar stuur je als ondernemer op, hoe kom je aan je informatie en wat doe je ermee. Met de komst van Power BI komt dit in een stroomversnelling en is een eenvoudige manier ontstaan om deze processen enorm te optimaliseren. Daarom heeft O-twee ingezet op deze ontwikkeling.

Sinds najaar 2020 heeft O-twee een 50% belang in Iberico BV genomen, een bestaande club mensen, gespecialiseerd op dit gebied. De andere 50% wordt gehouden door software ontwikkelaars, consultants en coaches. Samen met hen bieden wij deze mogelijkheden van snelheid in het verkrijgen van data en informatie aan, aan al onze relaties. Dit doen wij onder de naam Iberico.

Iberico Power BI

Met meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van dashboards, software, datawetenschap, persoonlijke en organisatieontwikkelingen zijn de specialisten van Iberico bij uitstek de juiste mensen voor het neerzetten van goed gevisualiseerde informatiesystemen die dagelijks bij is. Het aanpakken van de snelheid van informatievoorziening is niet alleen een technisch verhaal. Ook de mensen binnen jouw organisatie zullen hierin in meegenomen worden. Snelheid van informatie zorgt ook voor snelheid in aansturing. Inzichten komen eerder en er zal eerder geanticipeerd (moeten) worden op gebeurtenissen. Als de inzichten gaan ontstaan middels deze dagelijkse dashboard, gaat de organisatie dit merken.

Dit veranderingsproces hebben de jongens van Iberico goed in het zicht, en ondersteunen daarbij. Zodat niet allen jij als ondernemer verandert, maar je organisatie gaat met je mee. Iberico begrijpt hoe technologie ingezet kan worden om bedrijven naar het volgend niveau te brengen, zonder het werkgenot te verliezen.

Kort samengevat

Power BI – De tool om de brug te slaan tussen de berg aan data binnen jouw bedrijf en de operationele processen:

  • de interactieve dashboard tool voor het visualiseren van data;
  • koppelt al jouw softwareproducten aan elkaar voor bedrijfsoverstijgende inzichten;
  • verkrijgt specifieke dashboards zoals verkoop, voorraad, financieel, KPI’s en vele andere;
  • navigeert en analyseert uw bedrijfsdata met het grootste gebruiksgemak.
Iberico Power BI
Iberico Power BI

En hoe ziet dat er dan uit?

Bekijk een live dashboard op onze website.

Bekijk Iberico

O-twee neemt verantwoordelijkheid

Zoals reeds gemeld, de wereld verandert snel. Vooral in 2020 heeft iedereen dat gemerkt. Het is dus van groot belang dat je data snel inzichtelijk wordt als informatie, op een makkelijke, kort samengevatte visuele manier. Hierdoor ben je beter in staat te begrijpen wat er in jouw onderneming speelt en om daarop bij te sturen. Een grote verantwoordelijkheid. O-twee snapt deze verantwoordelijkheid en heeft dus voor jou de juiste tools beschikbaar zodat ook jij jouw verantwoordelijkheid voor jouw onderneming kan nemen.

Wil je dit?

Natuurlijk wil je dit! Neem dan contact op met je relatiebeheerder bij O-twee Accountants of laat je gegevens achter op onze website. Onze Power BI specialist neemt dan contact met jou op.

Ja , ik wil meer weten