Corporate Finance

Due Diligence

Voorkom dat u het schip in gaat

Heeft u uw zinnen gezet op de overname van een bedrijf? Dan heeft u uw plannen al klaarliggen. Maar voordat u van wal steekt met uw nieuwe aanwinst, is een kritische blik op zijn plaats. Dit doen wij door middel van een Due Diligence. Dit gedegen onderzoek is één van onze specialismen. Hiermee voorkomt u bij de overname van een bedrijf dat u het schip in gaat door allerlei verborgen gebreken ‘onder de waterspiegel’.

Goed onderbouwd beslissen

Due Diligence staat voor een intensief en diepgaand onderzoek naar het bedrijf dat u overneemt. Op basis van ons Due Diligence rapport kunt u goed onderbouwde beslissingen maken.

Wéét waarmee u in zee gaat

O-twee Corporate Finance brengt, door middel van een Due Diligence, de risico’s van de over te nemen onderneming in kaart. Een uitgebreide rapportage stelt u in staat een juiste conclusie te trekken over de over te nemen onderneming. Tevens is de rapportage bruikbaar bij de onderhandelen en kunnen garanties, zekerheden en vrijwaringen in de overeenkomst opgenomen worden. Wanneer overeenstemming is bereikt over de overname kan deze rapportage u helpen bij de integratie of interne doelen waar aan gewerkt kan worden direct na de overname.

Due Diligence onderzoek levert u sterke argumenten om een lagere koopprijs te bedingen of te onderhandelen over bepaalde zekerheden.

Maatwerk

De Due Diligence van O-twee Corporate Finance is altijd maatwerk voor wat betreft doel, aspecten en rapportage.

  1. Doordacht doel: We beoordelen de indicatieve bieding, brengen risico’s in kaart, ook op langere termijn, en adviseren en versterken hiermee uw onderhandelingspositie.
  2. Actuele aspecten: Onze Due Diligence expertise richt zich op meerdere aspecten, van financieel, fiscaal en juridisch tot en met personeel, IT, intellectuele eigendommen en milieu.
  3. Raadgevende rapportage: Samen met de koper bepalen wij de scope van de gewenste rapportage, eventueel een red flag rapportage. Te gebruiken bij de aankoop van de onderneming evenals voor risicomanagement na de overname van de onderneming.
Alle diensten
O-twee Corporate Finance

Kom in contact

Meer weten over de diensten en mogelijkheden bij O-twee?
Mail naar info@o-twee.com of bel 088 – 244 36 87.

O-twee Dordrecht
Albert Cuypsingel 268
3311 HK Dordrecht
Route

O-twee Culemborg
Ohmweg 1
4104 BM Culemborg
Route

O-twee Ede
Keesomstraat 44
6716 AB Ede
Route

Heb je een vraag voor ons?

Niet twijfelen,
Neem contact met ons op.