Wat wij doen

Corporate Finance

Vragen over corporate finance

Welke financieringsvorm bij aankoop van een bedrijf of bij een fusie? Eerst een due diligence of waardebepaling? Je bedrijf verkopen en een geschikte bedrijfsopvolger vinden? Misschien heeft het bedrijf financiële problemen en moet de schade snel hersteld worden?

Specialist in corporate finance

Simpel gesteld gaat corporate finance over het financieren van alle bedrijfsveranderingen die ervoor zorgen dat je onderneming voor de langere termijn gezond is, blijft of wordt. Als ondernemer zijn deze diepgaande bedrijfsveranderingen spannend en zijn stevig onderbouwde adviezen van ervaren corporate finance specialisten gewenst. Mensen die naast je zitten. En niet tegenover je.

Wij zijn specialist in corporate finance en leveren maatwerk op gebied van bedrijfsfinanciering, bedrijfsaankoop & fusie, due diligence, waardebepaling van bedrijven, herstructurering & recovery, bedrijfsverkoop en bedrijfsopvolging.

Propositieboek 14 oktober

Het propositieboek van oktober is op 14 oktober verstuurd binnen ons netwerk van investeringsmaatschappijen, strategische partijen en andere corporate finance kantoren. In dit propositieboek worden alle te koop aangeboden en te koop gevraagde ondernemingen van onze klanten anoniem weergegeven met als doel overnamekandidaten bij elkaar te brengen.

Wilt u ook graag het propositieboek ontvangen? U kunt uw gegevens mailen naar info@o-twee.com. U ontvangt de huidige editie en u wordt opgenomen voor de toekomstige proposities.

Corporate Finance

Herstructurering & Recovery

Het bedrijf in financiële problemen? Snel handelen en de schade beperken is dan noodzakelijk. Samen met de directie ontwikkelt O-twee een herstelplan en communiceert oplossingsgericht met banken, Belastingdienst en andere schuldeisers.

Corporate Finance

Waardebepaling

De exacte waarde van je bedrijf weten? Onze waarderingsspecialisten doen uitvoerig onderzoek en bepalen de bedrijfswaarde. Handig bij overnames, fusies, herschikking van aandelen, investeringsbeslissingen en veranderende persoonlijke situaties.

Corporate finance

Verkoop bedrijf

Professionele begeleiding bij de verkoop van je bedrijf? O-twee zorgt voor een indicatieve waardering, shortlist van kopers, verkoopmemorandum en een Letter of Intent. Ook kunnen we onderhandelingen voeren, Due Diligence-onderzoek doen en het verkoopplan maken.

Corporate finance

Aankoop bedrijf

Sparringpartner bij een bedrijfsaankoop? We geven een indicatieve waardering en indicatieve bieding. Doen een Due Diligence-onderzoek, maken een financieringsprognose voor de bank en kunnen onderhandelen met de verkopende partij.

Corporate finance

Bedrijfsopvolging

Wie volgt de DGA op? De zoektocht naar een bedrijfsopvolger is een emotioneel en lang proces. O-twee begeleidt elke stap in dit opvolgingsproces zorgvuldig. Of de opvolger nu een familielid, zittende manager of externe koper is.

Corporate Finance

Due Diligence

Twijfels over een bedrijfsovername? Ons diepgaande Due Diligence-onderzoek brengt de financiële risico’s haarscherp in beeld. O-twee levert maatwerk. Zo kunnen ondernemers onderbouwde beslissingen nemen en gericht onderhandelen.

Corporate Finance

Bedrijfsfinanciering

Een bedrijf overnemen? O-twee geeft gefundeerd advies. Over verantwoorde financieringsvormen op basis van diepgravende cashflow-prognoses. Maar ook over de best passende financieringspartijen. Zorgvuldigheid en betrouwbaarheid staan daarbij centraal.

 • 307x 307

Aantal Transacties

 • 8.1mln 8.1

Gemiddelde waarde

 • 10jr 10

Ervaring

Quickstra - Managing Director

Diny Sengers-Kikstra

“Als ondernemer zoek je een partner die net zoals jij; snel kan schakelen, kennis van zaken heeft en duidelijke taal spreekt. Ook het kunnen inleven van de situatie van ons als klant is essentieel. Soms vergeet je dat je met een accountant/fiscalist aan tafel zit, wat een goed teken is. Bij ingewikkelde trajecten benaderen wij altijd O-twee en weten we dat zij ons de beste oplossing aanbieden.”

Co-founder - Elephant

Fabian de Jong

“Kennis en expertise op hun eigen vakgebied, maar met de kunde om dit in duidelijke en klare taal naar ons als ondernemers te vertalen. Geen stoffige accountants in grijze pakken, maar benaderbaar, eerlijk en duidelijk. Dat maakt o-twee voor ons de juiste partner.”

Quintes - CFO

Alex klooster

De specialisten van o-twee zijn vakkundig, pragmatisch en kennen een no-nonsense mentaliteit. Zij zijn betrokken, begrijpen onze strategie, onze branche en kennen onze mensen waardoor ze kunnen en willen meedenken ook buiten de kaders van de opdracht. Die pro-activiteit maakt hen tot dé juiste partner voor onze organisatie op het gebied van due diligence onderzoeken bij MKB organisaties.

NBD Biblion B.V. - Directeur Bestuurder

Nina Nannini

“We hebben met medewerking van O-twee twee succesvolle overnames afgerond. O-twee voerde voor ons de financial due diligence uit. De samenwerking hierin was prettig en professioneel. Snel schakelen, korte lijnen, pro actief en accuraat in hun werkzaamheden. Hun bevindingen worden direct vertaald in hoe hiermee om te gaan zodat je goed voorbereid aan de slag gaat na de overname wanneer het echte werk begint!”

Add-IT - ex-directeur

Martin Driessen

Meteen vanaf het moment toen bleek dat er belangstelling was in de markt voor ons bedrijf, hebben we O-twee bij het overnametraject betrokken. Achteraf gezien, is dit een goede beslissing geweest. De zeer gedegen aanpak, de vakkennis en de ruime ervaring van O-twee met overnametrajecten, hebben ertoe geleid dat we terug mogen zien op een proces dat uitermate professioneel en soepel is verlopen. O-twee: een partner waarop je kunt bouwen!

Hoeveel is mijn onderneming waard?

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een onderneming?

Wat mag ik verwachten van een Corporate Finance adviseur?

Meer weten over corporate finance mogelijkheden bij O-twee?

  AkkoordPrivacybeleid

  O-twee Dordrecht
  Albert Cuypsingel 268
  3311 HK Dordrecht
  Route

  O-twee Culemborg
  Ohmweg 1
  4104 BM Culemborg
  Route

  O-twee Ede
  Keesomstraat 44
  6716 AB Ede
  Route

  Heb je een vraag voor ons?

  Niet twijfelen,
  Neem contact met ons op.