‘Een second opinion in de accountancy?’ Ik hoor het je denken, een second opinion is in de accountancy verkeerd. De definitie van een second opinion luidt: ‘De mening (= opinion) van een tweede deskundige die men kan vergelijken met de mening van de eerste deskundige’. Deze definitie wordt voornamelijk in de zorgsector gebruikt maar in de accountancy kunnen we deze manier van werken ook toepassen.

second opinion in de accountancy

Omdenken

‘Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Je maakt van een probleem een feit en van een feit een mogelijkheid’ – Berthold Gunster

De toepassing van het omdenken in een casus:

Naar aanleiding van een vraag aan je boekhouder of accountant volgt een reactie die je niet verwacht of gehoopt had. De bevestiging waar je juist naar zocht wordt niet gegeven, integendeel de reactie geeft een onderbuikgevoel dat begint te knagen: is dit wel terecht? Kan de vraagstelling niet via een andere zienswijze worden benaderd? Daar begint het omdenken:

Onderbuikgevoel

Herken je dat onderbuikgevoel? Pas het omdenken toe en vraag eens een second opinion aan. Stap uit je comfort-zone en grijp de kans eens aan om dat onderbuikgevoel weg te laten nemen. Wij helpen je graag.