Overstap van Big Four naar O-twee

Ik heb een paar maanden geleden de overstap gemaakt van een Big Four kantoor naar O-twee. Ik heb daar 9 jaar met veel plezier gewerkt, maar merkte dat ik het laatste jaar steeds meer aan het twijfelen was of ik daar wel op mijn plek zat. Ik begon het namelijk steeds meer te zien als een fabriek waar zoveel mogelijk uren gemaakt moesten worden, waardoor het menselijke kantje steeds meer begon te ontbreken. Daarmee bedoel ik dat je weet wie je collega’s zijn en ook wat er bij hen speelt (zowel op werk als privé).

Overstap van Big Four naar O-twee

Nadat ik mijn overstap naar O-twee heb gemaakt, heb ik dat menselijke kantje zeker terug gevonden in mijn werk. Ik ben dan tot op de dag van vandaag blij dat ik deze stap heb durven zetten een paar maanden geleden. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het er niet makkelijk mee had om na 9 jaar het kantoor, waar ik zo lang gewerkt had, achter te laten.

Cultuur van O-twee

Wat ik zo fijn vind aan de cultuur van O-twee is dat er echt aandacht is voor de mens en wat er in jouw specifieke situatie speelt. Alles is bespreekbaar en er zal ook altijd na een tijdje even geïnformeerd worden hoe het is gegaan. Wat ikzelf bijvoorbeeld merkte nadat ik een tentamen had gemaakt in december, mijn collega’s waren echt geïnteresseerd in hoe dit was gegaan. Niet alleen mijn naaste collega’s waren geïnteresseerd, maar ook de mensen waar ik minder vaak contact mee heb.

Samenwerken

Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat de verschillende afdelingen zo nauw met elkaar samenwerken en je ook altijd bij ze aan kan kloppen met een vraag. Bij het Big Four kantoor waar ik werkte, waren ook wel afdelingen voor verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld het samenstellen van een jaarrekening. Alleen waren hier veel minder samenwerkingen tussen de afdelingen, waardoor ieder op zijn eigen eilandje aan het werk was. Ik merk dat ik de afgelopen maanden door het contact met de andere afdelingen ook al veel heb bijgeleerd.

Al met al zou ik dus iedereen aanraden om bij twijfel of je nog op de goede plek zit, eens een bakje koffie te komen drinken met iemand van O-twee. Voor mij heeft de overstap namelijk heel goed uitgepakt en kan dan ook zeker het verhaal van Laura en Arie uit de vorige blog beamen. Bij O-twee wordt er echt met elkaar samengewerkt en zijn we geen losse afdelingen, maar één O-twee!