Er gaat praktisch geen weekend voorbij of de tune van de Formule 1 schalt bij ons thuis door de woonkamer. Ik vind het bijzonder om te zien hoe gedreven het team om een coureur heen is om samen de top te bereiken. Doelen bepalen en de weg er naar toe bijschaven, vallen en opstaan, focus houden en om je doelen te behalen moet je soms dingen laten. Hoe leuk ze misschien ook zijn.

formule 1

In mijn adviespraktijk zie ik ondernemers ook vaak topsport bedrijven. Ik luister naar mooie verhalen over hun passie, wat hen drijft en welke plannen zij op zakelijk gebied hebben. De keerzijde van de medaille is dat diezelfde ondernemer door de hectiek en de focus op de onderneming zichzelf en zijn gezin al gauw op de achtergrond plaatst. Vaak is er al wel bedacht welke wensen en doelen er zijn op het moment dat de onderneming wordt verkocht, maar op mijn vraag wat er is geregeld in geval van ziekte of voortijdig overlijden blijft het meestal even stil. Soms zijn er lang geleden wel een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden en een testament gemaakt, maar wat daar dan in staat is niet bekend. De documenten worden vaak keurig netjes opgeborgen, zonder af en toe te toetsen of ze nog wel bij de huidige situatie passen. Het is ook niet het leukste onderwerp om over na te denken, dat begrijp ik heel goed, maar uitstel van het nemen van beslissingen tot later kan hele vervelende gevolgen hebben in een toch al zo lastige tijd. Wat moet er met de onderneming gebeuren? Wie gaat het vastgoed beheren? Wat is de inkomstenbelastingclaim in de onderneming en hoeveel erfbelasting is er verschuldigd? Is er wel voldoende vermogen om de belasting te betalen? Zadel je je gezin niet onbedoeld op met een enorme schuldenpositie?

Met een financieel plan breng ik jouw wensen in kaart, waarbij ik op basis van de totale vermogenspositie in privé en in de onderneming laat zien of jouw doelen bereikt kunnen worden bij een lang gelukkig leven, maar ook als het leven anders loopt dan je had gehoopt. Ik vertel je ook wat je moet doen en laten om die doelen te bereiken en als je wilt, dan help ik je bij het leggen van focus op jouw persoonlijke doelen, want dat is een (top)sport op zich. Zo kan jij je weer focussen op waar je goed in bent: ondernemen.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen focus te leggen en te houden om je zakelijke en persoonlijke doelen te bereiken? Neem dan vooral contact met ons op.