Niemand is zo slim als wij allemaal

Het is 2023. Tijd om één van de grootste sporters aller tijden, met altijd rugnummer 23, aan te halen. Michael Jordan.

Allemaal

Zijn bekendste quote is: “Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships.”

En zo werkt het natuurlijk niet alleen in de sport, maar ook in het dagelijks leven en in je werk.

Bij O-twee werken wij met vier management assistentes op drie verschillende kantoren en samen zijn wij een team. Samenwerken is nodig om alle werkzaamheden goed te laten verlopen.

Wij nemen dingen van elkaar over en vullen elkaar aan. De een heeft meer affiniteit met plannen, de ander met Nederlands, cijfers of IT. Korte lijnen en een goede communicatie zijn essentieel; zo hebben we regelmatig contact door middel van de chatfunctie in Teams of gewoon telefonisch. Eén keer per week zien we elkaar via Teams en bespreken we de lopende dingen. We werken met z’n vieren vanuit één mailbox en hebben ieder onze eigen kleur om aan te geven wat we uit die mailbox oppakken. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand ergens niet uit komt, dat er een spoedklus voor de een tussendoor komt waardoor een ander het overneemt. Regelmatig pakken we een opdracht met twee of meer personen aan.

Het lukt dus niet in je uppie. Bovendien is het fijn om te ervaren dat je het samen doet, samen de verantwoordelijkheid te nemen en zo het beste uit jezelf en de ander te halen.

In Culemborg werken we ook samen met de dames van het werkcafé van Tradekar, waarmee wij in hetzelfde pand zitten. We maken duidelijke afspraken met elkaar als wij bijvoorbeeld een lunch of een borrel willen regelen, zodat het voor iedereen werkbaar is en het soepel verloopt. Het gaat dus niet alleen om je eigen team en bedrijf, maar regelmatig ook om teamwork buiten je eigen omgeving.

Bij Tradekar hangt op de muur: A good team is priority one, Everything else will follow. En zo is het inderdaad!