Heeft u al inzicht in uw liquiditeiten voor de komende maanden. Wellicht heeft u uitstel van betaling aangevraagd in verband met COVID-19 maatregelen of heeft u NOW ontvangen waarvan u een gedeelte terug moet betalen. Het terugbetalen en betalen van de uitgestelde belastingen kan voor (incidentele) liquiditeitstekorten zorgen. Het is dan fijn als u tijdig weet wanneer deze tekorten worden verwacht. Hierdoor kunt u op tijd een andere financieringsaanvraag indienen en zorgen dat u niet in liquiditeitsproblemen komt.

liquiditeitsbegroting

Een liquiditeitsbegroting geeft u inzicht in uw liquiditeitsbehoefte. Door een maandelijkse liquiditeitsbegroting op te stellen, kan een verwacht liquiditeitstekort gesignaleerd worden en kunt u tijdig keuzes maken om een liquiditeitstekort te voorkomen. Hoe kunt u dat doen:

Aan de hand van uw business case kunnen we met u meedenken welk van bovenstaande oplossingen voor u het beste zou zijn. U kunt niet altijd uw debiteurenbetaaltermijn verkleinen. Wellicht is het dan beter om investeringen uit te stellen, omdat deze niet noodzakelijk zijn in de komende maanden. Samen met u bedenken we de beste oplossing voor uw situatie en kunnen wij u helpen met een eventuele financieringsaanvraag bij de bank of een alternatieve financier.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden na het lezen van dit artikel, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onder het genot van een kop koffie kunnen we samen met u sparren over de knelpunten in de liquiditeiten die u mogelijk ziet in de komende maanden.