InfO-twee Meeting!

Ongeveer 6 keer per jaar wordt door O-twee een meeting voor het personeel georganiseerd. Deze meetings waren de afgelopen anderhalf jaar met minder mensen en/of online, maar op 22 september jl. was er weer een echte bijeenkomst bij Van der Valk in Tiel. Heel fijn dat iedereen weer aanwezig kon zijn!

Karin Heijkoop - Fiscalist bij O-twee Belastingadviseurs

Informeel en interactief

De InfO-twee meetings hebben een informeel en interactief karakter en Hans Liefrink, algemeen directeur, presenteert deze meetings en praat ons dan bij over diverse zaken binnen O-twee. Daarnaast houden een aantal collega’s een presentatie over een actueel onderwerp, stellen nieuwe collega’s zich voor, is er een update door HR en sinds kort hebben we een redactieteam en wordt ook het een en ander verteld over de marketing binnen O-twee.

Family Services

Tijdens de meeting van 22 september heb ik samen met Annelies een presentatie gehouden. Annelies en ik werken nauw samen binnen O-twee, Annelies als vermogensplanner binnen Family Services en ik als fiscalist bij O-twee Belastingadviseurs. De presentatie hebben we gedaan in de vorm van een rollenspel en ging over borgstelling in privé. In de door ons aangehaalde praktijkcasus stond een dga (directeur grootaandeelhouder) in privé borg voor een lening die ‘zijn’ BV bij een bank was aangegaan. De dga had zich niet gerealiseerd wat het nu precies inhoudt om in privé borg te staan. Kort gezegd komt het erop neer dat wanneer de BV de schuld niet kan aflossen aan de bank, de dga in privé wordt aangesproken om de schuld af te lossen. Dit heeft niet alleen (grote) gevolgen voor de aanslag inkomstenbelasting van de dga, maar heeft dit ook gevolgen wanneer de dga overlijdt. De erfgenamen van de dga blijven dan ‘zitten’ met een borgstelling. De borgstelling ‘kleeft’ namelijk aan de lening en niet aan de persoon. Annelies en ik kunnen onze klanten hier uiteraard meer over vertellen en daar waar nodig bij helpen.

Naast onze presentatie over de borgstelling zijn ook door een aantal andere collega’s interessante onderwerpen besproken. Zo kwam de NOW-regeling uitgebreid ter sprake en de wijzigingen in het bevallings- en ouderschapsverlof.

Door de informatie tijdens de InfO-twee meeting zijn alle medewerkers weer up-to-date en kunnen wij onze klanten weer uitgebreid informeren.

Na afloop hebben we heerlijk met elkaar gegeten en nog even gezellig bijgepraat over andere onderwerpen dan werk.