Het belang van een goed business plan

Als ervaren ondernemer zult u wel denken. Een business plan? Dat heb ik niet meer nodig. Ik ben tenslotte al jaren bezig en alles wat ik doe zit in mijn hoofd. Dat is heel goed en het begin van een goede business. Maar als het in uw hoofd zit. Wie weten dan nog meer van uw business plan af?

In dit artikel zetten we het belang van een goed business plan uiteen en welke voordelen een goed business plan op papier zetten voor u heeft.

Business plan

In dit artikel zetten we het belang van een goed business plan uiteen en welke voordelen een goed business plan op papier zetten voor u heeft.

Een goed businessplan bestaat uit de volgende elementen:

Een handige tool om je op weg te helpen met uw businessplan is het business model canvas model. Hierin komen de volgende aspecten aan bod.

Business Model Canvas Komt terug in het Business plan als:
§  Strategische partners Activiteiten/acties
§  Kernactiviteiten Activiteiten/acties
§  Mensen & middelen Activiteiten/acties
§  Waardepropositie Doel van de onderneming
§  Klantrelaties Markt
§  Kanalen Markt
§  Klantsegmentatie Markt
§  Kostenstructuur Financieel
§  Inkomstenstructuur Financieel

 

Deze aspecten vormen de motor van uw business en kunnen door middel van het business model tussentijds gemonitord worden. Het Business Model Canvas geeft u inzicht van uw businessplan en is een samenvatting van uw business model.

Template Business Model Canvas

Heeft u al een idee van het belang van een goed business plan? Hieronder leest u de voordelen van een goed uitgeschreven businessplan:

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over het opstellen van een goed business plan of wilt u eens sparren over bijvoorbeeld het Business Model Canvas en de KPI’s van uw onderneming dan bent u van harte welkom op een van onze kantoren. Met een kop koffie verwelkomt een van onze Corporate Finance specialisten u voor een interessante sparringsessie.