Ervaringen als Junior Assistent Accountant Audit

Wij zijn Charissa, Janne en Tobias en sinds kort werkzaam bij O-twee Accountants als Junior Assistent Accountant Audit. Wij zullen jullie meenemen door onze eerste weken bij O-twee. Hoe spannend de eerste dagen waren en hoe snel we ons in de loop van de tijd al thuis voelen binnen het bedrijf.

Naast het werken bij O-twee, volgen we alle drie nog de studie Accountancy waarbij we een dag in de week naar school gaan. In het begin was het nog even zoeken om hier een tussenweg in te vinden, maar met de mensen om ons heen is het allemaal enorm meegevallen.

De eerste week

Ik ben Tobias en ben nu twee maanden werkzaam bij O-twee. Ik ben lang op zoek geweest naar een bedrijf waarbij ik het gevoel heb dat het echt bij mij past. Persoonlijk hecht ik er veel waarde aan als een bedrijf kijkt naar jou als mens en er klaar voor staat jou actief verder te helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling. Vanaf het eerste moment dat ik met O-twee in contact kwam had ik gelijk het gevoel dat het hier zo was. De afgelopen twee maanden hebben dit gevoel zonder twijfel bevestigd.

O-twee is een bedrijf waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Vanaf het begin word je warm ontvangen en doet iedereen zijn best om je goed op weg te helpen gedurende de eerste weken. Zo is bij binnenkomst op je eerste werkdag alles tot in de puntjes geregeld en hebben ze een laptop en telefoon ter beschikking gesteld voor je. Verder hebben ze een leuk gepersonaliseerd welkomstpakket klaar staan waardoor je gelijk het gevoel krijgt dat ze blij zijn dat je hun team komt versterken. Daarnaast wordt er de eerste weken veel aandacht besteed aan je en gevraagd hoe het bevalt en of je ergens tegenaan loopt. Op deze manier vind je erg snel je weg binnen O-twee.

De teamuitjes hebben goed geholpen om iedereen ook persoonlijk te leren kennen binnen O-twee. Nog voor mijn eerste werkdag was ik al uitgenodigd voor de InfO-twee meeting waar ik meteen op persoonlijk vlak iedereen al een beetje kon leren kennen. Het nieuwjaar event van begin dit jaar was helemaal een goede boost op dit gebied. Want wat is nou een betere manier om elkaar te leren dan onder het genot van een drankje en een lekker diner?

Persoonlijke aandacht

Ik ben Charissa en werk al bijna een half jaar als Junior Assistent Accountant Audit bij O-twee. Dat ging allemaal heel snel en ook ik heb het heel goed ervaren. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en vind het nog steeds een super spannend en interessant vak. Er is ook een super leuke sfeer op de werkvloer. Een babbeltje kunnen maken met je collega’s tussendoor is toch altijd prettig. Bij O-twee word je ook super goed begeleid in de werkzaamheden. Naast dat je bij je collega’s terecht kan voor een leuk praatje, kan je ook altijd bij hen terecht met alle vragen. Persoonlijke aandacht is bij ons een belangrijk onderwerp. Wij kunnen allemaal wel zeggen dat we daar heel goed mee op weg worden geholpen. Wij zitten nu ook een paar dagen per week bij de klant. Dat is dan ook erg fijn omdat je zo een betere band kan opbouwen met de klanten, ze beter kan leren kennen, en een beter gevoel kan krijgen bij wat zij allemaal doen. Ik wil bij O-twee nog verder groeien en natuurlijk meer leren over dit vak en mezelf.

 Werken leren

Mijn naam is Janne en ik ben nu vijf maanden werkzaam bij O-twee en heb het hier goed naar mijn zin. Naast het werken volg ik de deeltijdstudie Accountancy aan de Nyenrode Universiteit. In het begin was het nog wel even zoeken hoe ik dit ging combineren. Vier volle dagen werken en daarnaast op de vrijdag nog naar school viel in het begin toch best zwaar… Gelukkig stonden er genoeg collega’s klaar om me hierbij te helpen en was de middenweg snel gevonden.
Het werken in combinatie met studeren bevalt me erg goed. Het is fijn om in de praktijk al kennis op te kunnen doen van het vak en het motiveert me tijdens het leren voor mijn studie. Zo komen er veel onderwerpen terug in mijn studie die ik in de praktijk al gezien heb en andersom. Wanneer ik vragen heb over mijn studie kan ik niet alleen bij mijn klasgenoten terecht, maar ook bij mijn collega’s die altijd open staan om me te helpen.
Naast school en werk biedt O-twee de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen op het vlak van werk en studie. Dit doormiddel van ontwikkelingsdoelstellingen die iedere werknemer aan het begin van het jaar voor zichzelf bedenkt met als doel deze eind van het jaar te behalen. Dit daagt jezelf uit om net een stapje extra te nemen om nog efficiënter te worden in je werk. Ik vind het fijn dat O-twee deze mogelijkheid biedt zodat ik mezelf sneller kan ontwikkelen op de verschillende vlakken.

Voor de toekomst hopen wij nog veel te leren binnen het bedrijf en lang onderdeel te blijven van het Audit Team van O-twee waarbij we ons steentje bij kunnen dragen aan de controle-opdrachten die nog komen gaan. Verder willen we nog veel ervaring en kennis op doen zodat we uiteindelijk onze diploma’s kunnen behalen om een echte robuuste accountant te worden. Tot slot kijken we uit naar de vele uitjes en altijd gezellige borrels die nog komen gaan!