Een uitgestorven kantoor (de vakantieperiode is van start)

Om O-twee en de mensen achter O-twee beter te leren kennen, geven wij in de blog-serie ‘Een dag uit het leven van …’ onze collega’s het woord. Vandaag is het de beurt aan Laura en Arie.

O-twee Audit

Arie: Wanneer ik vandaag om 7:00 het kantoor binnenkom is het nog helemaal stil. Dit geeft mij wel de kans om even wat lastigere zaken op te pakken waarbij ik mijn volledige aandacht nodig heb. Rond half 9 komen mijn collega’s binnen en worden er kort wat vakantieverhalen uitgewisseld van de twee collega’s waarvan de vakantie er alweer op zit. Het kantoor is echter nog steeds vrij uitgestorven in deze vakantieperiode. Duidelijk is te merken dat veel mensen van hun welverdiende vakanties aan het genieten zijn!

Laura: Na drie weken vakantie is het nu toch echt weer eens tijd om aan de slag te gaan. Bij de meeste auditklanten hebben we even een pauze genomen van de werkzaamheden in verband met vakanties van mijn collega’s en bij de klant. Dit geeft echter de ruimte om alvast een start te maken met de voorbereidingen voor de controles van boekjaar 2021. Het gezegde ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’ bestaat immers niet voor niets.

Arie & Laura: Tussen de middag verzamelen met de weinige collega’s die aanwezig zijn om een rondje te wandelen. Dit is iets wat we eigenlijk elke dag wel even proberen te doen. Het is lekker en gezond om even in beweging te zijn en zo kun je gelijk even met collega’s bijkletsen. Ideaal! Na de wandeling gaan we samen even zitten om te brainstormen voor het redactieteam dat de content voor de website verzorgd. Ook maken we een planning voor de content die wij gedurende het jaar nog willen presenteren.

Arie: Daarna is het voor mij nog een drukke middag. Er zijn wat klanten waarvoor er nog werkzaamheden verricht moeten worden, maar waarvan hun gebruikelijke aanspreekpunt binnen O-twee op vakantie is. Ik probeer deze klanten zo goed mogelijk te helpen zodat hun zaken niet te lang blijven liggen. En soms heeft het ook gewoon haast: als u stukken voor een financiering nodig heeft is het begrijpelijk dat dit geen drie weken kan wachten… Ook meldt een potentiële klant zich voor het uitbesteden van zijn administratie waarvoor een offerte uitgebracht mag worden, al met al: genoeg werk te doen in de vakantietijd!