Een studerend kind, en nu?

Het eindexamen is alweer even geleden en de introductieweken in de studentensteden gaan van start. De bekende wereld van thuis, de middelbare school, de kinderbijslag en de overzichtelijke kosten zijn voorbij.

Een studerend kind, en nu?

De studentenstad lonkt en er komt veel op een nieuwe student af. Het leenstelsel, collegegeld, een OV kaart aanvragen, zorgtoeslag, huursubsidie, wel of niet gaan werken om de studie (en alles eromheen) te bekostigen en dan, als klap op de vuurpijl, ook nog eens zelfstandig beslissingen moeten nemen. Volwassen worden betekent niet automatisch volwassen zijn.

Al het regelwerk rondom een studie is niet alleen voor een student een uitdaging, maar ook voor ouders die streven naar een financieel gezonde toekomst van hun kind.

Studiefinanciering is, onder voorwaarden, beschikbaar voor elke student. Ook als het niet direct nodig is om de studie te bekostigen. Bedenk echter wel dat het vooralsnog een lening is die uiteindelijk moet worden terugbetaald. Dit heeft consequenties nu en in de toekomst voor de huidige studenten. Het is een uitdaging om in één keer de juiste keuzes te maken in een “oerwoud” van (on)mogelijkheden.

Wet- en regelgeving kunnen we niet veranderen, maar we denken graag met je mee over hoe je als ouder je kind het beste financieel kunt ondersteunen tijdens en na de studie.

Neem vooral contact met ons op!