Een dag uit het leven van… Jesse

De wekker gaat… Het is dinsdag 07:40, over 20 minuten wil ik vertrekken naar het werk. Vanuit Veenendaal naar het kantoor in Ede is het 15 minuten rijden. Ik stap uit bed, kleed me aan, fris mezelf op en maak brood klaar om mee te nemen naar m’n werk. Waar sommige mensen ’s ochtends rustig aan willen doen vind ik het fijn als ik een beetje moet haasten. Ik word daar goed wakker van! Bij O-twee mag je zelf je werktijd invullen dus je kan zelf bepalen hoe laat je start. Ik zorg er voor dat ik uiterlijk om 08:30 achter mijn computer zit in zodat ik rond 17:00 naar huis kan om vervolgens eten te koken en daarna naar voetbal training te gaan.

Jesse Sprokkelenburg

Junior assistent accountant

Aangekomen op werk groet ik diegene die er al zijn en ga ik vervolgens achter mijn computer zitten. Als junior assistent accountant ondersteun ik de assistent accountants. Voornamelijk Dinneke maar die is deze week aan het genieten van haar welverdiende vakantie. Daarom hebben we afgelopen week goed besproken wat ik de aankomende tijd voor werkzaamheden kan oppakken. Ik begin met de voorbereidende werkzaamheden voor de jaarrekening van een van onze klanten. De administratie moet zo compleet mogelijk zijn verwerkt zodat ik later geen/zo min mogelijk correcties meer hoef uit te voeren. Daarna open ik het jaarrekening-dossier voor dit boekjaar, deze werk ik in eerste instantie uit tot het werkprogramma waarna ik dit laat controleren door een assistent accountant. Als die akkoord geeft kan ik verder met het maken van het werkprogramma en het verder uitwerken van de jaarrekening. Tot die tijd kan ik mooi verder met een andere klant. Deze wil graag deze week de tussentijdse cijfers hebben. Maar voordat ik hieraan begin ga ik eerst even gezellig lunchen met mijn collega’s. Na de lunch kan ik weer met een frisse blik verder. De hele middag ben ik bezig met het verwerken van deze administratie. Af en toe is het wel een uitzoekwerk bij deze klant maar dat vind ik juist leuk. Het houd je scherp en het geeft je een voldaan gevoel als je er uit komt. Rond 17:00 sluit ik mijn computer af, zeg ik gedag tegen de mensen die er nog zijn en ga ik met een goed gevoel richting huis. Ik ben vandaag goed opgeschoten!

Omdat ik op tijd naar huis kan hoef ik mij niet te haasten voor de voetbaltraining bij VRC waar O-twee sinds kort ook sponsort. Voetbal is voor mij ontspanning en inspanning. Hierdoor kan ik de volgende dag met een frisse blik weer aan het werk!

Laatste blogberichten