Vandaag heb ik mijn start gemaakt om 06:30, lekker op tijd beginnen om tussendoor wat tijd vrij te kunnen maken voor onze dochter van nog geen jaar oud. Mijn vrouw geeft vandaag online les dus heeft geen mogelijkheid om de kleine in de gaten te houden dus heb ik een papa-werkdag vandaag.

Arie van Duijvenbode (Blog)

In mijn mailbox vind ik nog een paar e-mails van gisteren die ik zoveel mogelijk afhandel voor ik mij focus op mijn taken die ik op de agenda heb staan. Recent zijn er jaarrekeningen definitief afgerond en vraagt de klant naar de correctiejournaalposten die wij gemaakt hebben zodat hij de administratie weer volledig sluitend heeft. Ook ligt er nog een vraag om de loonjournaalpost te verwerken in de administratie van de klant. Gelukkig kunnen wij bij diverse administraties meekijken en/of correcties verwerken zodat ik zonder moeite ook deze mail kan verwerken. Ondertussen is de kleine ook wakker geworden die ik met een aardbei-ontbijt probeer zoet te houden, als zij zoet is maakt dat het voor mij een stuk prettiger werken!

Deadlines

Afgelopen vrijdag was de deadline voor de klant om stukken voor het jaarwerk aan te leveren. Voor wij onze werkzaamheden starten wordt er in samenspraak met de klant een deadline afgesproken wanneer wij de stukken kunnen verwachten zodat wij onze planning hierop kunnen inrichten. (Vandaar dat wij zo hameren op deadlines, dat doen we niet voor niets 😉). Nog niet alles blijkt aangeleverd te zijn maar voor vandaag voldoende om een start met het jaarwerk te kunnen maken. Ik vraag de assistent het jaarwerk voor te bereiden zodat ikzelf nog wat afrondende werkzaamheden kan oppakken voor de recent verzonden jaarrekeningen. De jaarrekening moet nog worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en de aangifte vennootschapsbelasting moet nog ingevuld worden. De aangifte neemt vaak best wat tijd in beslag en daarom besluiten we om een voorlopige aanslag aan te vragen en de definitieve aangifte op een later moment uit te werken. Het voordeel hiervan is dat door de voorlopige aanslag voorkomt dat de klant rente moet betalen over de vennootschapsbelasting en dat ik aan de slag kan met de prioriteiten van dit moment.

Vanmiddag staat om 15:00 de infO-twee meeting op het programma. Eens in de twee maanden heeft het hele kantoor een uitnodiging bij Van der Valk Tiel op de agenda staan om periodiek de kennis van onze medewerkers te vergroten. Voordat ik vertrek breng ik onze dochter naar de oppas zodat mijn vrouw d’r handen vrij heeft om les te geven. Aangekomen bij Van der Valk krijgen we praktijkcasussen voorgelegd van collega’s waaronder een praktijkcasus van Annelies van de nieuw opgerichte O-twee tak Family services. Zij legt uit wat de gevolgen kunnen zijn van het niet opstellen van een testament waardoor de afhandeling van het nalatenschap een stuk ingewikkelder wordt. Na afloop rij ik langs huis om nog even wat spullen voor de moestuin op te halen zodat ik mijn hoofd nog even leeg kan maken en morgenochtend weer een heerlijk ontbijt met vers geplukte aardbeien kan genieten…