De voordelen van een stagiair

Door de krapte op de arbeidsmarkt waar we mee te maken hebben is het voor iedere organisatie lastig om (de juiste) mensen te vinden. Ook O-twee heeft hiermee te maken. Er wordt fanatiek gezocht naar nieuwe collega’s, maar dat is niet altijd even makkelijk. Als organisatie moet je tegenwoordig veel in huis hebben om de potentiële werknemer binnen te halen en dan is het soms nog niet genoeg. Daarom wordt er ook naar andere opties gekeken om de openstaande vacatures in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een stagiair.

Mijn ervaring

Ik loop voor mijn afstudeerstage vier maanden mee op de samenstelafdeling bij O-twee. Ik werk hier nauw samen met mijn stagebegeleider en andere collega’s. Zo kan er direct overlegd worden bij eventuele onduidelijkheden. Ook bij de andere collega’s kan ik met al mijn vragen direct terecht. Dat is het fijne aan stage lopen bij O-twee.

Stage lopen bij O-twee

Waarom zijn stagiaires belangrijk voor O-twee? Wat kan een stagiair op lange termijn betekenen voor O-twee? En wat kunnen de voordelen voor de stagiair zijn? In het begin van de stageperiode kost een stagiair veel tijd voor de organisatie, maar op den duur kan het de organisatie juist veel opleveren. Een stagiair kan je in zijn/haar stageperiode alles leren over de manier van werken in de desbetreffende organisatie. Doordat een stagiair eigenlijk in alle taken meeloopt, heeft de stagiair al enige werkervaring opgedaan tijdens het stagelopen en kan daarna meedraaien in het werkveld.

Wanneer O-twee tevreden is over de stagiair wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een contract na de stageperiode. Dit is voor beide partijen positief. O-twee kan een openstaande vacature invullen en de stagiair kan direct aan het werk na het afronden van de studie. Voor beide partijen is een stage dus een win-winsituatie.

Ieder jaar heeft O-twee ruimte voor stagiaires, ben je na deze blog ook enthousiast geworden over het stage lopen bij O-twee? Neem dan een kijkje bij de vacatures, hier staan de mogelijkheden om stage te lopen bij O-twee.