De kunst van het optimaal genieten

Er is veel geschreven hoe je het beste optimaal kunt genieten. Vaak kan dit wat zweverig over komen maar het idee erachter is belangrijk. Als je optimaal geniet, kom je sneller tot rust en ben je uiteindelijk beter in staat om zaken in het juiste perspectief te zien. Binnen je onderneming zijn er iedere dag weer dingen die opgelost moeten worden. Als je uitgerust bent kan je hier over het algemeen beter mee omgaan.

Optimaal genieten, ga offline

Ga een paar uur offline

Het zijn vaak open deuren, de kunst van het optimaal genieten. Maar daardoor niet minder waar. Zoals een paar uur offline gaan, even geen telefoon. Pak een vast moment per dag of per week kom even je mail bij te werken maar kijk niet iedere 5 minuten. Bijwerken van je mail heeft als voordeel dat als je terug komt er geen berg op je ligt te wachten. Dan kan je vakantieplezier in de laatste week bederven. Ook openstaan voor veranderingen en ontwikkelingen kan rust geven. Zaken vanuit een andere hoek benaderen. Geef, neem en stel je grenzen. Ook een mooie open deur, maar wel waar.

Overzicht

Alles staat of valt wel met het hebben van de juiste structuur en het juiste overzicht. Als je bureau niet is opgeruimd, heb je in je hoofd vaak ook de nodige drukte. Zorg dus voor de juiste structuur en denk na hoe dingen slimmer geregeld kunnen worden. Dat is de basis van rust en overzicht voor een veel langere tijd dan alleen die eerste week na je vakantie. Denk aan het proces, en investeer daar in.